در این مقاله به روش های صیغه محرمیت برای دختر باکره پرداختیم. با ما همراه باشید. همچنین در یک مقاله دیگر به شرایط ازدواج موقت بطور کامل پرداخته شده است. توصیه می کنیم آن را مطالعه کنید : صیغه یا ازدواج موقت چگونه است؟
ابتدا یاد آور می شویم که در دین اسلام چیزی به عنوان صیغه محرمیت وجود ندارد و آنچه اکثر مردم به نام صیغه محرمیت می شناسند، همان صیغه ازدواج می باشد و فقط مدت عقد متفاوت است.
یکی از شروط ازدواج برای دخترخانمهای باکره، اذن پدر (یا جد پدری یا سرپرست دختر) است و بدون اجازه آنها نمی توان عقد موقت یا دائم را جاری کرد.
باید پاسخ داد که عقد باید با اجازۀ پدر باشد، و فرقى بین عقد دائم و عقد موقت نیست.
در رساله امام خمینی چنین پرسیدند که امروزه دخترها و پسرها در جامعه (مثل دانشگاه) با هم در حال معاشرت هستند و براى محرمیت، قصد دارند برای خودشان صیغه جارى کنند که این معاشرت ها حرام نباشد، از آنجایی که اذن پدر در ازدواج دختران باکره، شرط است و در این مسئله اکثر پدرها راضى نمى شوند و یا آن که نمى شود اجازه گرفت و یا به واسطۀ شرم و حیا و موانع دیگر اذن پدر مشکل است، آیا می شود بدون اذن پدر دختر، صیغه عقد جارى گردد یا خیر؟
و پاسخ امام بدین صورت است : خیر، اذن پدر لازم است.
ولی از آنجاییکه اسلام در احکام خود شرایط بشر را مورد نظر قرار می دهد، در این مسئله حکم دیگری دارد. و در آن، خیر و صلاح دختر هایی که به ازدواج نیاز دارند را در نظر می گیرد. آن دسته، دخترانی هستند که با موضع گیری غیرمنطقی و تصمیمات غیر موجه و یا غیبت و عدم حضور پدر و جد پدری مواجه هستند. حکم اسلام چنین است که اذن پدر و جد پدری در این شرایط لازم نیست.
همچنین در رساله امام خمینی آمده است : «ازدواج دختر باکره باید با اجازه پدر باشد، ولى اگر دختر به میل خود خواستار ازدواج باشد و پدر از ازدواج وى ممانعت کند و احتمال آن باشد که شخص دیگری برای خواستگارى دختر پیدا نشود، در این صورت ولایت پدر ساقط است، و دختر مىتواند بدون اذن پدر ازدواج کند.» (استفتائات، جلد 3، ص 162، پاسخ سؤال 9)
و اما در خصوص ازدواج دختر غیر باکره باید گفت که مطابق آنچه در کتب فتوایی امام خمینی از جمله آنچه در «العروةالوثقی، کتاب نکاح، فصل فی اولیاءالعقد، مسأله 2 و حاشیه حضرت امام بر آن» آمده است، دختری که باکره نمیباشد از سه حالت ذیل خارج نیست:
1- آنکه بکارتش به واسطه شوهر کردن از بین رفته باشد؛ در این صورت اجازه پدر و جد لازم نیست.
2- بکارت او به واسطۀ وطى به شبهه یا زنا از بین رفته باشد، بر چنین کسی احتیاط مستحب آن است که اجازه بگیرد.
3- دختری که به علت حادثه غیر باکره شده باشد؛ در این صورت در حکم باکره است؛ یعنی ازدواج وی باید با اجازه پدر و جد پدری باشد.
برای دریافت راهنمایی با ما تماس بگیرید 09122398237